Tripla Apex

Tripla Apex feed:

Copy the feed link and paste it into your aggregator

Copy the feed link and paste it into your aggregator

Subscribe to this podcast with iTunes

Subscribe to this podcast with iTunes

Instant motoros podcast tartalom

Magyar nyelvű podcast a motorozásról és mindenről, ami körülötte van.

Tripla Apex #020 - Le Visonta exkluzív

2015-08-05

Tripla Apex #020 - Le Visonta exkluzív

Kihelyezett tagozatok beszélgetése Ausztriából és Ausztráliából, "A távolság nem akadály!" jeligére. Mizéria a motorszállító vonat körül és sörgőzös semmittevés Naudersben, de ekkor Maz már beljebb van egy ezressel. Első benyomások, élmények és sztorik a Nyugat-Ausztria portyáról. Nincs már túra kütyük nélkül, de Rolandon még Maz is megrökönyödik: "Neked 15 amper nem elég 12 volton?!". Le Visonta 24 órás robogóverseny beszámoló, ahogy az ötödik helyezett ScooterApex csapat fele látta. Volt itt minden: gépátvétel, szabadedzés, bukások, mentő és drámai végjáték. Alul kevés volt a kraft a Motowell robogójában, de ezt a versenyt nem (csak) a tempó nyeri meg. Elárulunk néhány kulisszatitkot, ami neked is segíthet megnyerni a jövő évi őrületet, feltéve, hogy felférsz a rajtrácsra. Roland összebratyizott az indonéz hős Jeffrey Polnajával, még csapattak is együtt egy laza karikát. Amúgy már javában készül az ausztrál szezonra, csak az olajcsere hiányzik a bömöshöz. A következő adásokban Kis Vikit faggatjuk, ne hagyd ki, ha jót akarsz!

Az adásban elhangzott linkek és extrák:

Filetype: MP3 - Size: 33,75MB - Duration: 1:13:40 m (64 kbps 44100 Hz)


Tripla Apex #019 - Csak lassan, kisfiam!

2015-07-22

Tripla Apex #019 - Csak lassan, kisfiam!

Le Visonta felkészülés, ahogy még a verseny előtt láttuk. Megtudhatod mitől nyílik szét a teljesítménygörbe és hová vártuk magunkat előzetesen. Az Assen befutóról soha nem késő értekezni, ketten egy ellen, de Kovax nem fogadja el a versenybíróság döntését. Maz kiderítette, hogy mitől őrült meg Lorenzo, de vajon mi van a Biaggi barátság mögött? Melandri nem túl elegánsan távozott a MotoGP világából, pedig 2005-ben még... Figyelem, az adásban helyreigazítás hallható! Márquez gumipókeren nyerte Sachsenringet? Úgyis a vége számít, az pedig mindenképpen hollywoodi lesz. Roland már készül a déli félteke szezonjára, a többiek pedig egy osztrák (Ausztria, nem Ausztrália) túrára.

Az adásban elhangzott linkek és extrák:

Filetype: MP3 - Size: 23,15MB - Duration: 50:30 m (64 kbps 44100 Hz)


Tripla Apex #018 - Le Visonta, könnyű motor és világbéke

2015-07-06

Tripla Apex #018 - Le Visonta, könnyű motor és világbéke

Klasszikus felállás, ezúttal vendég nélkül. Lorenzo már szinte nekünk kínos, de semmi pánik, Márquezt még mindig kitartóan savazza kétharmadunk. A katalán GP szilánkok mellett beszélgetünk a Le Visonta robogóversenyről (ahol indulunk!), ez még mindig olcsóbb, mint helyettesíteni egy GP pilótát. Esélylatolgatunk Assenre, bár mivel az utolsó 90 versenyt 5 versenyző nyerte, nincs nagyon nehéz dolgunk. Maz kicsit csorgatja a nyálát az NSR 250-re és a KTM 390 Adventure-re, ez utóbbi Rolandnak is bejönne egy "Ausztrália keresztbe" túrára.

Az adásban elhangzott linkek és extrák:

Filetype: MP3 - Size: 30,45MB - Duration: 1:06:27 m (64 kbps 44100 Hz)


Tripla Apex #017 - Rhino motoron (2. rész)

2015-06-28

Tripla Apex #017 - Rhino motoron (2. rész)

Tovább folytatjuk Szimcsák "Szimi" Attila kíméletlen faggatását. Kapunk némi bepillantást a kulisszák mögé a hazai motorospiac 2008-as összeomlásával kapcsolatban. 40 felé közeledve muszáj elgondolkodnod az amerikai túrán, Szimi ehhez is ad frankó tippeket. Jobb, ha tudod, hogy a csapból ott sem kóla folyik, de Szimi élménybeszámolója a nyugati partról beindította a nyálelválasztásunkat. A Rhino Tours hamarosan lemegy kutyába és belevág a "világkalandor" projektbe, velük te is meghódíthatod Dél-Amerikát a 14 naposra tervezett túrájukon. Lennél corner marker? Vagy nem is tudod mi az? Az adásból ez is kiderül. GP Honda, Kawasaki H2, Ducati Desmosedici RR: álmodozunk, értetlenkedünk, más meg ruhafogasnak használja! Bárhová is növi ki magát a Rhino Tours, mi drukkolunk Sziminek és csapatának.

Az adásban elhangzott linkek és extrák:

Filetype: MP3 - Size: 30,04MB - Duration: 1:05:34 m (64 kbps 44100 Hz)


Tripla Apex #016 - Rhino motoron (1. rész)

2015-06-20

Tripla Apex #016 - Rhino motoron (1. rész)

Az exkluzív különkiadás első része, amelyben Szimcsák Attila, a Rhino Tours egyik atyja és túravezetője a vendégünk. Szimit motoros evolúciójáról faggatjuk, majd a Rhino Tours alapításáról és céljairól beszélgetünk. Szuper sztorik a kezdeti botladozásokról, a túravezetőkről és a Rhino Tours által szervezett túrák részleteiről. Résztvevők, motorok, útvonalak, szabályok, evés-ivás - minden sorra kerül, a BMW pedig kap egy kis ingyenreklámot. Mi csak kérdezünk, Szimi pedig válaszol. Ne tedd messzire a motorkulcsot, ha meghallgatod kedved lesz nyeregbe pattanni!

Az adásban elhangzott linkek és extrák:

Filetype: MP3 - Size: 32,03MB - Duration: 1:09:54 m (64 kbps 44100 Hz)


Tripla Apex #015 - Az első gumi

2015-06-15

Tripla Apex #015 - Az első gumi

Nehéz ébredés után könnyed csevegés a magát Hondásnak valló Stonerről. Talán ő vitte félre az idei gép fejlesztését? David Emmett statisztikákkal igazolja a gyártók erősorrendjét, ami a kárörvendők szerint persze csak MM93 jellemét fejleszti. Amúgy lassan "Mr. Perfect" Lorenzo-t kezdjük el utálni, a Ducati meg szinte felszáll az egyenesek végén. De bármit csinálnak a többiek, a végén Rossit imádja a nép! Mi biztosan nem veszünk utcai MotoGP Hondát, még akkor sem, ha új fejlesztésű Michelin feszül rajta. Biaggi és Lorenzo kapcsolata több mint gyanús, szerencsére a motoros bőrgúnya légzsákja mindentől megvéd. Kovax a Schuberth új arca, bár nyakizmai nem bírják a súlynövekedést. Maz újra a pályán keni az R6-nak, hamarosan gumicserével próbálja visszahozni legjobb idejét. Vezetői tréning motorral? A Tripla Apex hipsztere szkeptikus, de szerinte a lane-splitting rendben van, akár villanymotorral is. Az eddigi egyik legjobb!

Az adásban elhangzott linkek és extrák:

Filetype: MP3 - Size: 32,48MB - Duration: 1:10:54 m (64 kbps 44100 Hz)


Tripla Apex #014 - Bringák és talicskák

2015-06-01

Tripla Apex #014 - Bringák és talicskák

Nem ér váratlanul, hogy az idei suzukai 8 órás futamon a Yamaha egy erősen "B" kategóriás csapattal fog indulni. Mugello GP esélyeket latolgatunk a pénteki edzéseredmények alapján, majd Rossi egyedi festésű sisakjairól beszélgetünk. Kiderül, hogy melyikünk nem járt még a hangulatos toszkán versenypályán. Távol-keleti MotoGP túrát tervezünk büntikassza finanszírozással, majd szalonképtelen szavakkal illetünk elég klassz bringákat. Felháborító, hogy egyesek szerint a sorkettes motoroknak nincs működési kultúrája, de ettől még nem kell V8-as motort építeni, vagy a konnektoros verziót választani. Az megvolt már, hogy Maznak ismét van motorja?!

Az adásban elhangzott linkek és extrák:

Filetype: MP3 - Size: 39,49MB - Duration: 1:26:01 m (64 kbps 44100 Hz)


Tripla Apex #013 - A harmadik legjobb motor

2015-05-23

Tripla Apex #013 - A harmadik legjobb motor

A 13-as szám bűvöletében kicsit savazzuk Maz motorhiányát, majd a MotoGP történéseiről beszélgetünk. Egyesek szerint a Honda már csak a harmadik legjobb gyári motor a mezőnyben. Márquez és Iannone fantasztikus csiki-csukiját a szezon eddigi legizgalmasabb csörtéjeként értékeljük. Röviden esélylatolgatunk Mugelloval kacsolatban. De ki az a David Emmett? És ki az az Alex Briggs? A Kalóz ismét felcsatolhatja szemvédőjét, pedig a kétszázzal száguldó magyar mentőmotorosok lehet, hogy még őt is megfognák féktávon. A "bilibe lógó kéz" rovatban a BMW F800 R, az R1200 RS, a Kawa Z1000 és az új Africa Twin a téma, de kinek a pap, kinek a papné... Hallgassátok, szerencsét hoz!

Az adásban elhangzott linkek és extrák:

Filetype: MP3 - Size: 33,55MB - Duration: 1:13:14 m (64 kbps 44100 Hz)


Tripla Apex #012 - Quick & Dirty

2015-05-11

Tripla Apex #012 - Quick & Dirty

A Rózsaszín Elefánt mámorában kiosztunk pár kokit Lorenzonak a nem túl szerény futamgyőzelemért, tovább ekézzük a HRC-t (mert megérdemlik) és kiröhögjük Iannone-t a jerezi rajtmalőrért. MM-ről akkor is beszélni kell, ha éppen nincs nyerő szériában, aztán Rossi motorjának képein felváltva élvezünk és szörnyülködünk a kendácsoláson. Kiderül, hogy Maznak nincs zoknija, de a legtutibb, hogy megpróbáljuk becserkészni Kovács Nikit egy adás erejéig. Újra téma a Kawasaki H2(R), de olyan háromlábú fiúk vagyunk, hogy az R nélküli verzió már nem is elég bitang... Mondjuk az se piskóta, aki Hayabusával gymkhanázik. Lehet, hogy Maznak motorja sincs már, Kovax meg annak ellenére veszi a nyomtatott motoros médiát, hogy rühelli a tartalmukat.

Az adásban elhangzott linkek és extrák:

Filetype: MP3 - Size: 30,3MB - Duration: 1:06:07 m (64 kbps 44100 Hz)


Tripla Apex #011 - Zabálás motoron

2015-05-03

Tripla Apex #011 - Zabálás motoron

A múlt héten kimaradt adás után masszív tartalommal térünk vissza: szőr mentén beszélgetünk a Moto3-as tehetségről (D. Kent), majd a nagyok körül  csapongunk. Rossi és Márquez argentínai csatája megunhatatlan téma, ahogy a HRC érthetetlen döntése Aoyama alkalmazásáról Dani Pedrosa helyett. Stoner még passzív állapotában is vitákat generál, egyesek pedig már a Ducatin száguldva látják visszatérni. Bosszankodunk a WSBK magyar armadájának sikertelensége miatt, kicsit robogózunk, végül pedig arról értekezünk, hogy mit, mikor és mennyit kell enni-inni motorozás közben.

Az adásban elhangzott linkek és extrák:

Filetype: MP3 - Size: 35,36MB - Duration: 1:17:11 m (64 kbps 44100 Hz)


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |