Tripla Apex #043 - Gumipóker futamgyőzelemért

2016-09-22

Két túrásabb adás után újra a gyorsasági motorversenyzésre fókuszálunk. Őrülten várjuk a KTM MotoGP bemutatkozását, hogy végre választ kapjunk kérdéseinkre: a KTM lesz az új Ducati? Ha igen, lesz hozzá egy Stoner?! A "kis színesek" blokkban casco témában bort iszunk és vizet prédikálunk, majd Roland ódákat zeng a cseremotorként kapott BMW S1000 XR-ről. Szurkolunk a nemzetközi vizeken vitézkedő magyar versenyzőkért, olyannyira, hogy Kovax még házi feladatot is vállal. Hihetetlen, hogy az idei GP-szezon mekkora gumipóker. Röviden megemlékezünk a Ducatik házi futamáról (Ausztria, Maz még mindig rühelli a pályát), majd a Brno-i gumidráma részleteit elevenítjük fel. Miller, Crutchlow: pünkösdi királyság vagy rezeg a léc az élmenőknél? Az biztos, hogy Lorenzo nem élete formáját futja... Abban egyetértünk, hogy idén a siker titka a hasznos pályaidő és a gumi megfelelő hőmérséklete. Silverstone a Suzukinak és Vinalesnek kedvezett, Baz horrorbalesetet úszott meg. MM ismét hozta a "lucky boy" figurát, csoda, hogy nem lett kugli a vége. Megoszlanak a vélemények Iannone és a Suzuki jövőbeli esélyeiről, Kovax védi a mundér becsületet, Roland és Maz szerint nem világbajnok alapanyag a srác. 

More   Download

Filetype: MP3 - Size: 27.9MB - Duration: 1:00:48 m (64 kbps 44100 Hz)


Tripla Apex #042 - Nincs lehetetlen (Magadan túra, 2. rész)

2016-09-15

Venczel Zoli Budapest-Magadan túrájának második részében Ulanbátornál vesszük fel a fonalat, ahonnan Oroszország is nyugatnak tűnik. A határőr a világ végén is csak határőr, és nem feltétlenül az a fajta, amelyik megkönnyíti az elcsigázott világutazó dolgát. Kulináris élmények a báránybél-levestől a helyi pizzáig, majd elérkezünk az egész túra egyik legdurvább részéhez, a Bajkál-Amúr vasútvonalat követő gyilkos terephez. Extrém bátorságpróba a Vitim-folyó felett, aztán jön a mélypont: sorozatos defektek, rugóstag hiba, eltörő alkatrészek. A szibériai erdészek és vasúti alkalmazottak segítőkészek ugyan, de Zolinak végül meg kell hozni a legnehezebb döntést, így Vlagyivosztokban ér véget a túra. Az összefoglalóban elhangzanak még tippek-trükkök hosszú túrára indulóknak, szerszámok, pótalkatrészek, felszerelések, stb. A "Hogyan éljünk túl 10.000 kilométert?" klub ajánlásával.

More   Download

Filetype: MP3 - Size: 35.52MB - Duration: 1:17:27 m (64 kbps 44100 Hz)


Tripla Apex #041 - Nincs lehetetlen (Magadan túra, 1. rész)

2016-08-30

Végy egy BMW G650X Country-t, készítsd fel a legtapasztaltabb túrázók receptje szerint, tegyél félre mindent 2-3 hónapra és valósítsd meg álmaidat! Ezt tette vendégünk, Venczel Zoltán is, aki nettó 1,5 év felkészülés után vágott neki Magadan végcélú túrájának. Minden fontos tipp egy helyen, meghallgathatod Zoltán tanácsait és tapasztalatait a felszerelésekről, valamint hogy hányféleképpen lehet egy alsógatyát felvenni. Kirgizisztán, Kazahsztán, Oroszország, Mongólia - az orosz nyelv ismerete nem árt ezen a környéken, de megfelelő hozzáállással anélkül is lehet kommunikálni. Kultúrsokkra nem kell készülni, de a pénzügyek rendezéséhez nem árt, ha tudod a PIN-kódodat. Nem minden GPS bírja ám az off-road megpróbáltatásokat, érthető, ha ez Mongólia közepén elég idegesítő. Internet, biztonság, útitársak...részletesen körüljárjuk a fontos témákat. Folytatása következik!

More   Download

Filetype: MP3 - Size: 29.68MB - Duration: 1:04:41 m (64 kbps 44100 Hz)


Tripla Apex #040 - A legcsumpibb robogó

2016-08-08

A nyári szünet után itt a megkomolyodott kisjubileumi 40. adás. Első témánk az esős Sachsenring GP, ahol Marquez megint megnyerte a gumipókert, Lorenzo látszólag elveszítette a bizalmát a Yamahában, Rossi pedig on-board kommunikációért lobbizik. A Red Bull Ring-i hivatalos teszt kapcsán mindenki elmondja a véleményét a pályáról, elemezzük a KTM teljesítményét, Roland meg újra megemeli a kalapját Marquez előtt. 27. perctől jön a #Totalbike24 összefoglalónk, maz magyarázza a bizonyítványt, Kovax meg szakértő kibicként értékeli a versenyt. Kiderül, hogy melyik volt a legcsumpibb robogó, ki futotta a leggyorsabb kört, és hogy hol volt a szakadék a csapatok között. Ezután még egy kis pályázás, maz Kakucson járt, és nem volt elragadtatva. Utolsó hosszabb témánk Kovax első ausztriai túrája az Ezredessel, Alpenmasters hangulatban. Kovax azt is elárulja, hogy hol lehet a legrosszabb bécsi szeletet kapni az egész Alpokban. Levezetésként még egy endurance téma, a suzukai 8 órás, és megtudjuk, hogy mi köze van a Velvetnek a MotoGP-hez.

More   Download

Filetype: MP3 - Size: 36.87MB - Duration: 1:20:24 m (64 kbps 44100 Hz)


Tripla Apex #039 - A Zomborácz-akta

2016-07-10

A "beleharap a gumi az aszfaltba" felvezető klisé után Kovax Ezredest pimpel, de nem épít túramotort. Ellenzéki, vendég nélküli márkaszerviz sztorik, nehezen épül a bizalom, ha elfogy a levegőszűrő. Király dolog az elektronika a motoron, feltéve ha működik. A KTM tesztmotoron nem működött, ennek bemutatásával nem teljesen értünk egyet. Maz a Kecsóringen készült Le Visontára, az MZ-sek miatt már nem aggódik (ha R6 van a hátsója alatt). Fiókcsapatunk, a Scooter Apex idén is táncba viszi a Motowell robogót a 24 órás brezovai bulin. Csepegtetünk néhány információt az érdeklődőknek, kibicnek semmi se drága! Majdnem helyszíni beszámoló Maztól a WSBK misanoi fordulójáról, de inkább a Rossi-birodalomról. Bódis Ricsi nagyot ment az EJC-ben, a Schmidt Racing pedig szakított az MV Agustával (figyelem: nyomokban rosszindulatot tartalmazhat). De hová tűnt Tóth Imi? A MotoGP Assenben mindig izgalmas, már a verseny előtti esélylatolgatón is bepörgünk, Márquez meg robogót lop. Lyukas memóriák, atyavilág, röpül az idő, nosztalgia rovatunkban Talma 11 évvel ezelőtti futamgyőzelmére emlékezünk. Hallgassátok rongyosra, nem tudjuk mikor jövünk újra, gyereket szülünk.

Az adásban elhangzott linkek és extrák:

More   Download

Filetype: MP3 - Size: 31.03MB - Duration: 1:07:38 m (64 kbps 44100 Hz)


Tripla Apex #038 - Serceg a bacon

2016-06-22

Mugello összefoglaló, elfüstölt Yamaha-blokkok és virtuális pályabejárás. Pure Challenge nap a Hungaroringen Talmával és Nimróddal. Égett a Ducati a WSBK doningtoni futamán. Búcsút vett egymástól Chrobák Jani és a Schmidt Racing. Tóth Imi és Anthony West. Vajon mászókavázas lesz az új KTM? Kovax továbbra is rossz szóviccekkel trollkodik. Tragédiák a Man-szigeti TT-n és a katalán aszfaltcsíkon. Barcelona GP körről-körre. Mihez kezd jövőre Lorenzo a Ducatival? Nagy Rossi-Márquez összeborulás. Aki kérdez: Kovács Niki. Aki válaszol: Valentino Rossi. Serceg a bacon, így közel másfél óra után elvágjuk az adást. 

Az adásban elhangzott linkek és extrák:

More   Download

Filetype: MP3 - Size: 37,13MB - Duration: 1:20:58 m (64 kbps 22050 Hz)


Tripla Apex #037 - Rossi "szárnyal", de...

2016-06-05

Kovax elmeséli, hogy nem tud jobbra letámasztani, a menetszél ellen pedig plexivel pimpeli a feleslegesen erős, de mégis k.rva jó Suzukit. Tudtátok, hogy a bőrruha hamis biztonságérzetet ad? Aggódunk Chrobák Jani indulásáért a Schmidt Racingnél, majd felháborodunk a Yamaha MotoGP gyári csapatának amatőrségén. Rossinak győztes tempója volt Mugelloban, a világbajnokság szempontjából nagy kár az elkerülhető nullázásért. Megemlítünk egy-két esőmenőt, aztán kulisszatitokként kiderül, hogy a show notes ellenértéke egy új mikrofon és Facebook like-ok vásárlása. Figyelem, TriplaApex történelmi (ritka) pillanat: Roland megemeli a kalapját Lorenzo és Marquez motorozása előtt! A szenilis Triplák nehezen tudnak visszaemlékezni az elmúlt versenyek történéseire, ezért inkább a Rossi-Vinales melegszélről beszélgetünk. Ha egy trollnak azt mondod, hogy ne csináld, akkor nem fogja csinálni?! Erre már Kovax is csak egy meglepőt tud reagálni. A pilótakeringő kapcsán nem örülünk Pedrosának, odáig megyünk, hogy "monnyon le".

A következő adástól jobb minőség és felkészültebb okoskodók várhatók!

More   Download

Filetype: MP3 - Size: 21,08MB - Duration: 45:54 m (64 kbps 44100 Hz)


Tripla Apex #036 - Járókeretben

2016-05-27

A megkésett epizód, amelyben Kovax részletesen beszámol
motorbalesetének körülményeiről. Ennyit véd egy néhány éves Sidi csizma? Öt hét kényszerpihenő járókeretben, a Suzuki meg csak porosodik a garázsban. Pedig Jack Miller is megmutatta, hogy lehet törött lábbal motorozni. Maz a Yamaha két modelljét (R6 és R125) hasonlítja össze az Euro-Ringen szerzett élményei alapján. Röviden átfutjuk a MotoGP jerezi futamának főbb történéseit, beszélünk Brad Binder rendhagyó győzelmének körülményeiről, majd áttérünk a 2017-es pilótakeringőre. Vajon jobban járna Pedrosa egy Yamahával? És ha igen, ki menne a helyére másodhegedűsnek a HRC-hez? Motorral a Selyemúton: Kovax véletlenül összefutott a résztvevőkkel. Esélylatolgatás a MotoGP Le Mans-i futama előtt. Szárnyas motorok, rossz szóviccek, explicit tartalom, csak felnőtteknek!

More   Download

Filetype: MP3 - Size: 27,19MB - Duration: 59:15 m (64 kbps 44100 Hz)


Tripla Apex #035 - Nem állni kell vele, hanem menni!

2016-04-27

Nem csalás, nem ámítás, valóban elkészült az adás, amelyben Kovács Úr megveszi élete első Suzuki motorkerékpárját. Sor négy, működési kultúra, vibrálás és agresszív gázreakció. Kovax a föld felett tíz centivel, de Roland továbbra is óva inti a menetszéltől. MotoGP-ben még csak Argentínánál és Austinnál tartunk, de folyamatosan zárkózunk! A "flag to flag" motorcserés verseny valóban a Ducati gumizabálása miatt volt? Erős, ámde Rossi által ignorált Marquezt vízionálunk, majd leszedjük a vizet Millerről és Iannonéről. Kovax még mindig nem hisz a Lorenzo-Ducati összebútorozásban, pedig az beindítaná a versenyző-keringőt. Rossi VB-esélyeiről is beszélünk, megoszlanak a vélemények a Doktor lehetőségeiről. Maz újra nyeregben, az Euroringen alázta a német cafe racereket, miközben Visontáról álmodik. Levezetésként csapongunk kicsit a témák között, néha kell egy "mozaik-rész" is az adásba. 

More   Download

Filetype: MP3 - Size: 41,74MB - Duration: 1:31:02 m (64 kbps 44100 Hz)


Tripla Apex #034 - Szeressük má' kicsit Lorenzot!

2016-04-10

Egy kis tökölés a Skype bugyraiban, aztán kezdődik a bugi: először a csökkentett tartalmú budapesti motorkiállításról, majd Kovax motorválasztási dilemmáiról értekezünk. Minden a Suzuki ellen szól, de a motorvásárlás nem feltétlenül a racionalitás világa. Felháborodunk a katari Moto2 futam versenyigazgatósági döntésén, bár Roland próbálja védeni a mundér becsületét. A szárnyas Ducatik szépen füstölték a Michelin papucsokat, a Honda viszont nem tudott rendesen kigyorsítani a kanyarokból Katarban. Kovaxnak csalódás, hogy nem Stoner helyettesítette Petruccit, bár Casey valószínűleg nem "race-fit". Lorenzonak bejött a gumipóker, nem fogyott el a puhább gumi a verseny végére, a győzelmétől persze megint duplájára duzzadt a feje. Roland megadja a megoldást Rossi BRK táblájához, aztán Marquez rajtgyakorlatát mosolyogjuk meg. A szezonnal az átigazolási keringő is megindult, a Ducati nagyon keresi a bajnokesélyes versenyzőt, a KTM pedig már meg is találta. A WSBK-ban nem olyan érzékenyek az élmenők, mint a GP-ben, a kisebb kategóriákban pedig együtt köröznek a csapattársak. Virtuálisan megsimogatjuk Lorenzo Shark-sisakos buksiját, de azért nem visszük túlzásba. Te elég punk vagy egy naked motorhoz?

Az adásban elhangzott linkek és extrák:

More   Download

Filetype: MP3 - Size: 30,11MB - Duration: 1:05:38 m (64 kbps 44100 Hz)


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |