Tripla Apex #054 - MotoGP COTA

2017-05-31

Ingázás két keréken, hozzá motoros öltözék és ruhalogisztika. Maz kicsi Yamaha helyett inkább KTM Duke-ot néz. MotoGP COTA: sok bukás volt az edzéseken, huplis a pálya. Márquez és Viñales szárnyalt az időmérőn. Lorenzo továbbra is az erdőben, neki sanszos, hogy elment a szezon. Szatellit-Yamaha lesz a vége? Márquez vajon hogyan boldogulna a Ducatin? Zaftos Crutchlow-interjú. Viñales bukott a versenyen, nem jött össze a mesterhármas. Rossi összeakadt Zarcoval,  az olaszt 0.3 másodpercre büntették. Jogosan? KR Junior mint MotoGP legenda. Pedrosán lötyögött a cowboy kalap. Miért kell ez? A Danny Kent-sztori és ami mögötte van. Moto 3 pillanatok. MotoGP sajtótájékoztató, rendhagyó nyilatkoztok. Ki lesz idén Rossi nemezise? Tervezett szabálymódosítások az FP körül. Esélylatolgatás Jerez kapcsán, Maz #VR46-ot látja esélyesnek. Kovax nem halad a pályázással. Totalbike24 előkészületek. Balhé Anthony West körül.

More   Download

Filetype: MP3 - Size: 27.21MB - Duration: 59:17 m (64 kbps 44100 Hz)


Tripla Apex #053 - Hascsikarás az argentin steak után

2017-05-06

A tanácsadó, a szaGértő és az IT majom némi szuszikálás mellett az argentin MotoGP hétvégéről okoskodik. Moto2-ben megvan az első KTM pole és dobogó, a versenyt behúzó Morbidelliről csak egy high-side tudta leválasztani a kisebbik Marquezt. A GP-ben az időjárás szépen megkeverte a rajtrácsot, Karel Abraham (a cseh Tóth Imi) a második helyről indult! A kemény első gumi és a huplis pálya nem kedvezett a Hondának, Marquez és Pedrosa is a sóderágyban végezték. Lorenzo pályakilométer helyett már az első kanyarban ráugratott Iannone motorjára, ez a szezon a kuka felé tart a spanyolnak. Dovit ezúttal Espargaro kuglizta ki, neki úgy látszik ez a sorsa Argentínában. Rossi - a vasárnapi ember - akár világbajnok is lehet, Roland rögtön jósolt is egyet. Vinales nagyon bekezdett, a második versenyt is megnyerte a Yamahának. A Hondának csak Crutchlow maradt, ő meg kimotorozza a benzint a motorból. A KTM pontszerző a mezőny végén, Bautista pedig behozta a Ducatit a negyedik helyre. Nem aktuális, de szórakoztató adás!

More   Download

Filetype: MP3 - Size: 29.98MB - Duration: 1:05:21 m (64 kbps 44100 Hz)


Tripla Apex #052 - Kéne egy tető is a pálya fölé

2017-04-14

Indul a szezon, gyors motorozási morzsák: Kovaxnak annyira hiányzott a sorkettő működési kulturálatlansága, hogy egy Triumph képében visszacsempészte a mindennapjaiba. Roland is hajtja a BMW-t a langyos ausztrál őszben, de a forróságot már nem élvezi. Maz motorjai ridegtartáson vannak, elfoglalt a gazda. Rendesen ki voltunk éhezve a MotoGP történéseire, ezúttal még a katari szezonnyitó részletiről beszélgetünk. Pályakörülmények Katarban, futamok száma, költségek - bizniszszagot szimatolunk. Ritka, amikor a rajtrácson kétszer is visszalövik a versenyt, Katarban ez is növelte a feszkót. Capirossit "grillezték", egyes versenyzőkre pedig ráférne egy nyelvtanfolyam. És akkor a verseny: Zarco nagyot villantott az első körökben, nagy kár az aszfaltnyalásért. Marquez és Crutchlow veszítettek a gumipókeren, Lorenzo pedig... hát hagyjuk is. Dovi számára már ismerős lehetett a dobogó második foka, Iannone viszont a Suzukit is berakta a sóderágyba. Vinales megérdemelt győzelme mellett Rossi villantott nagyot, versenyen úgy tűnik még mindig megvan a tempója. Espargaro hatodik helyre hozta az Apriliát, a KTM-ek egyelőre a mezőny végén köröznek. Lorenzo teljesítménye jól illik a (superbike) Ducatihoz: égés. Élőben tett publikálási idő fogadalmat szegtünk meg, aztán kicsengettek.

More   Download

Filetype: MP3 - Size: 30.86MB - Duration: 1:07:15 m (64 kbps 44100 Hz)


Tripla Apex #050 - A Ducati kiáll kerékre (kuplung nélkül)

2017-02-21

Jubileumi 46 perces adás 46 nappal a szezonnyitó MotoGP futam előtt, mi ez, ha nem számmisztika?! Kézműves sör ide, alváshiány oda, egy rövid Anthony Westes felvezető után kellően körbejárjuk a Sepang teszt eredményeit. Szemétkedünk Lorenzóval, Roland pedig meglepődik Viñales leggyorsabb körén. Ha marad Márquez tempója, akkor könnyen spanyol belháborúba torkollhat a VB, de a két Yamahás kapcsolatára is kíváncsiak leszünk. Totózzuk a Ducati "salátásdobozának" tartalmát és beszélünk a Yamaha belső szárnyairól is. Jól teljesítettek az újoncok, Bautista kérdőjel, a Honda "big bang" konstrukciója viszont még nem az igazi. A legjobb 16 egy másodpercen belül. Lorenzónak hisztit vizionálunk, bár Roland az első háromba várja a 2015-ös világbajnokot. A KTM-ről is megoszlanak a vélemények, Phillip Island és Katar után talán okosabbak leszünk. Muszáj beszélni Stoner teljesítményéről, akárhogy is, még mindig piszok gyors. Villámhírek Bódisról, Gyutairól, magyar versenyzőkről és csapatokról, majd Rolandnak el kell köszönnie. A folytatásra felkészül: Phillip Island.

More   Download

Filetype: MP3 - Size: 21.51MB - Duration: 46:50 m (64 kbps 44100 Hz)


Tripla Apex #049 - Érj haza este!

2017-02-11

Minden, amit a Mentőmotoros Szolgálatról tudni akartál! Vendégünk, Varsányi Zoltán, a Mentőmotoros Szolgálat vezetője beszél a 11 évvel ezelőtti kezdetekről, a Szolgálat fejlődéséről és a követelményekről. Hogy mekkora a stressz és az adrenalin? Ha motorozni életveszélyes, akkor azt szorozd meg százzal. Orvosi képzettség, penge motorkezelés, "copyright felszerelés" és megalkuvás nélküli elhivatottság - kösd fel a nadrágot, ha esetleg csatlakoznál. A felspécizett Hondák 70 ezer kilométert gurultak tavaly a tavasztól őszig tartó mentőmotoros szezonban, átlagosan 8 perccel korábban érkezik velük a segítség. Nézték már őket pizzafutárnak, de olyan is akad, aki a segélyhívón kifejezetten őket kéri. Azért persze vannak dolgok a mérleg másik oldalán is: elég ha annyit mondunk, hogy törvényesen száguldozni egy motorkerékpár nyergében? Az amortizáció kb. egy motor/év, a megkülönböztető jelzés nem véd meg mindentől és mindenkitől. Az éves vezetéstechnikai tréning és vizsga kötelező kategória, a rendőrmotorosok pedig természetesen bajtársak. A Totalbike 24-re - Kis Viki leigazolását leszámítva - nem készültek rá rendesen, na de majd a következőn! Ha te is támogatnád a hétköznapi hősök munkáját, a Magyar Mentőmotor Alapítvány örömmel fogadja a felajánlásokat. Széles utat 2017-ben is!

More   Download

Filetype: MP3 - Size: 31.28MB - Duration: 1:08:11 m (64 kbps 44100 Hz)


Tripla Apex #048 - Tüske és tarkóviszketés

2016-12-24

A karácsonyi különkiadásban értetlenkedünk egy sort az év legjobb MotoGP futamán (Ausztria), aztán a volt HRC vezér, Nakamoto interjújának részleteit taglaljuk (Dani ooohhhhhh). Búvalbélelt pilóták rovatunkban ezúttal Pedrosát és Lorenzót szurkapiszkáljuk. Szeretjük Mat Oxley kipörgés-, és egykerekezés-gátlóról szóló cikkeit, Maz még a grafikonba is belekötött a szerzőnél. Kovax megkezdte az Ezredes felkészítését a jövő évi pályázásra, próbálja saját magát is gatyába, pontosabban bőrruhába rázni. Ha már pályázás, a Tyga Performance kiegészítőit és motorjait is érdemes böngészni, bár Maznak egyik erős motor sem elég könnyű. Roland továbbra sem tesz le off-road álmairól, de ahhoz a GS némi pimpelésre szorul. Egy csokorra való MotoGP és WSBK "kis színest" durrogtatunk el, gumiszenzor, Max Racing Team, fordított rajtrács, WSS300 - van itt minden, mint a búcsúban. A H-Moto csapat Dél-Spanyolországban kezdte meg a felkészülést a jövő évi szezonra, még Rizit is ráképzeltük az egyik fényképre. MM93 megnyerte a Superprestigiot, de ennek nem tulajdonítunk túl nagy jelentőséget. Roland nem elégedett a Waze-val, áldozati báránynak használta. Nincs jövő, de azért boldog karácsonyt és boldog új évet kívánunk!

More   Download

Filetype: MP3 - Size: 38.34MB - Duration: 1:23:37 m (64 kbps 44100 Hz)


Tripla Apex #047 - Schrödinger felvétele

2016-12-08

Harmadszorra végre sikerült rögzíteni az adást. WSBK vs. MotoGP az első témánk, aztán csapongunk a Suzuka 8 órás, Laczkó Máté jövője és Scott Redding hátsófék-használata között. Mászóka váz, screamer blokk - mindenki megbolondult a KTM-nél?! Aztán itt a Ducati: Stoner, mint rider coach? Hagyjuk már, vak vezetne világtalant! Brad Binder azt hiszi, hogy a bab is hús, a fenék meg nem csöcs. Nem mutatunk kellő lelkesedést az amúgy igen király EICMA iránt, inkább Melandri karrierjét taglaljuk. Maznak felforr az agyvize az Égéstértől, aztán befogadó lesz, és együtt promótáljuk a Movembert. Az új Honda ADV olyan, mint egy gomba: nem tudod eldönteni, hogy állat vagy növény. Hasonló csalódás a kis Bömös is, akkor már inkább egy VanVan - mégiscsak beszéltünk az EICMA-ról. Csupasz erőgépek a Superbike VB-n? Kovax mindenesetre csipázná, mer' ami megy a piacon, abból kell szériát csinálni. Elítéljük az erőszakot az utakon, Maz is inkább passzív agresszív. PEACE!

More   Download

Filetype: MP3 - Size: 24.46MB - Duration: 53:18 m (64 kbps 44100 Hz)


Tripla Apex #046 - Csubakka elveszett

2016-11-17

Az Ezredes fél éve van Kovaxnál, az akksi meg már kakukkol. Ezen és Nicky Hayden parkolási díján is forgunk egy kicsit, fel is szisszen az első sör. Kovax csak viccel, Roland viszont nem, máris szisszen a második sör. Megteheti, Ausztráliában nincs zéró tolerancia, egy sztenderd drinkkel az agyban is lehet motorozgatni. Malajziában (és nem MalÁjziában) Dovi behúzta a futamot, ezzel az idei szezon 9. győztesét avattuk. Lorenzo teljesítménye és kommunikációja ismét megosztó, a karbon féktárcsa és az esőgumi kombó pedig nem működött a trópusi esőben. Boldog szülinapot Cal Crutchlow, azért ugye nem baj, hogy kicsit savazunk? Viszonylag sok időt áldozunk a MotoGP technika oltárán, a végén még diploma kell a királykategóriához. WSBK-ban Rea csapatutasítással is világbajnok, ettől a témától majdnem újra piát kellett nyitni. Gentleman's set pilóták, magyar utánpótlás és egyéb színesek mentén fordulunk rá az idei VB célegyenesére. Enjoy!

More   Download

Filetype: MP3 - Size: 29.12MB - Duration: 1:03:28 m (64 kbps 44100 Hz)


Tripla Apex #045 - Örömmotorozás van

2016-10-30

Világbajnokot avattunk Motegiben, amitől Maz nem volt boldog, talán a Honda sem gondolta, hogy előkerülnek a dobozból az "adj egy ötöst" pólók. Keressük a Yamaha gyengélkedéseinek okait - ECU, gumik, fejlesztések, statisztika - minden szóba kerül, de a lényeg Rossi szempontjából: 4 buktával nem lehet VB címet nyerni. Pedrosa ismét összetörte magát, de Lorenzo nem tanul más kárán, többnyire légzsák nélkül versenyez. Roland a szombati edzésnapot személyesen tekintette meg a Phillip Island-i futamon, jönnek is a kis színesek: kendács Triumph, szeszélyes időjárás, szuper logisztika, paddock bulvár. Az időjárás sok csapatot megtréfált, a helyes beállítás megtalálása a szerencsén is múlott. Morcos emberek a Yamaha garázsnál, magányos Colin Edwards a bokszutcában, egy fontos embert pedig sutyi cigizésen kaptunk. A nagy örömmotorozásban végül MM is felnyalta az aszfaltot, pedig megnéztünk volna egy Márquez-Crutchlow csatát. Apropó Crutchlow: viszonylag sokat elmélkedünk a brit versenyző lehetőségein, kíváncsian várjuk hogyan alakul jövőbeli teljesítménye. A Ducati végsebessége még mindig lenyűgöző, de a Suzukik kanyarsebességével nem tudta felvenni a versenyt. Csóri Anthony West körbeutazta a fél világot, aztán mégsem ülhetett rá a renitens Gardner fiú motorjára. A Moto3 brutális crash-festbe fulladt Ausztráliában. Megemlékezünk Marco Simoncelliről, Roland pedig betekintést nyújt egy ausztrál csoportos túra rejtelmeibe.

More   Download

Filetype: MP3 - Size: 32.91MB - Duration: 1:11:45 m (64 kbps 44100 Hz)


Tripla Apex #044 - A legjobb szakma

2016-10-12

Kovács úr megvette élete első bőrruháját, ami egyelőre nem 100%-os, de ezen Cölöp és a kardio még sokat segíthet a szezon előtt. Maznak Chrobák Jani mutatta az íveket az Euro-Ringen, új PB köridő (1:21) és sok hasznos tapasztalat lett a végeredmény. Jövő tavasszal, feltéve ha kinőnek a golyók, a fiúk megcelozzák a Pannónia-Ringet. Schmidt Racing, Supersport 300, Hungaroring mint esetleges MotoGP pálya. Laczkó Máté lett az ADAC Junior Cup bajnoka, gratulálunk! Bódis Ricskó bukott Magny-Cours-ban. Kovax már a Honda X-ADV felé ácsingózik. BMW GS bütykölés oktató DVD-k alapján. Misano GP összefoglaló: hogyan nyert Pedrosa? Nem feltétlenül tetszik, hogy a gumik és a beállítások ennyire hangsúlyosak az idei bajnokság alakulásában. Iannone becsajozott, Márquez beérett. Aragon GP: MM#93 nagyot mentve behúzta, Lorenzo verte Rossit, a Ducatik szenvedtek. Fly-away versenyek, EICMA. Rossi beintett, Vályi Pista leköszönt.

More   Download

Filetype: MP3 - Size: 45.92MB - Duration: 1:40:10 m (64 kbps 44100 Hz)


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |