Tripla Apex

Tripla Apex feed:

Copy the feed link and paste it into your aggregator

Copy the feed link and paste it into your aggregator

Subscribe to this podcast with iTunes

Subscribe to this podcast with iTunes

Instant motoros podcast tartalom

Magyar nyelvű podcast a motorozásról és mindenről, ami körülötte van.

Tripla Apex #040 - A legcsumpibb robogó

2016-08-08

Tripla Apex #040 - A legcsumpibb robogó

A nyári szünet után itt a megkomolyodott kisjubileumi 40. adás. Első témánk az esős Sachsenring GP, ahol Marquez megint megnyerte a gumipókert, Lorenzo látszólag elveszítette a bizalmát a Yamahában, Rossi pedig on-board kommunikációért lobbizik. A Red Bull Ring-i hivatalos teszt kapcsán mindenki elmondja a véleményét a pályáról, elemezzük a KTM teljesítményét, Roland meg újra megemeli a kalapját Marquez előtt. 27. perctől jön a #Totalbike24 összefoglalónk, maz magyarázza a bizonyítványt, Kovax meg szakértő kibicként értékeli a versenyt. Kiderül, hogy melyik volt a legcsumpibb robogó, ki futotta a leggyorsabb kört, és hogy hol volt a szakadék a csapatok között. Ezután még egy kis pályázás, maz Kakucson járt, és nem volt elragadtatva. Utolsó hosszabb témánk Kovax első ausztriai túrája az Ezredessel, Alpenmasters hangulatban. Kovax azt is elárulja, hogy hol lehet a legrosszabb bécsi szeletet kapni az egész Alpokban. Levezetésként még egy endurance téma, a suzukai 8 órás, és megtudjuk, hogy mi köze van a Velvetnek a MotoGP-hez.

Filetype: MP3 - Size: 36,87MB - Duration: 1:20:24 m (64 kbps 44100 Hz)


Tripla Apex #039 - A Zomborácz-akta

2016-07-10

Tripla Apex #039 - A Zomborácz-akta

A "beleharap a gumi az aszfaltba" felvezető klisé után Kovax Ezredest pimpel, de nem épít túramotort. Ellenzéki, vendég nélküli márkaszerviz sztorik, nehezen épül a bizalom, ha elfogy a levegőszűrő. Király dolog az elektronika a motoron, feltéve ha működik. A KTM tesztmotoron nem működött, ennek bemutatásával nem teljesen értünk egyet. Maz a Kecsóringen készült Le Visontára, az MZ-sek miatt már nem aggódik (ha R6 van a hátsója alatt). Fiókcsapatunk, a Scooter Apex idén is táncba viszi a Motowell robogót a 24 órás brezovai bulin. Csepegtetünk néhány információt az érdeklődőknek, kibicnek semmi se drága! Majdnem helyszíni beszámoló Maztól a WSBK misanoi fordulójáról, de inkább a Rossi-birodalomról. Bódis Ricsi nagyot ment az EJC-ben, a Schmidt Racing pedig szakított az MV Agustával (figyelem: nyomokban rosszindulatot tartalmazhat). De hová tűnt Tóth Imi? A MotoGP Assenben mindig izgalmas, már a verseny előtti esélylatolgatón is bepörgünk, Márquez meg robogót lop. Lyukas memóriák, atyavilág, röpül az idő, nosztalgia rovatunkban Talma 11 évvel ezelőtti futamgyőzelmére emlékezünk. Hallgassátok rongyosra, nem tudjuk mikor jövünk újra, gyereket szülünk.

Az adásban elhangzott linkek és extrák:

Filetype: MP3 - Size: 31,03MB - Duration: 1:07:38 m (64 kbps 44100 Hz)


Tripla Apex #038 - Serceg a bacon

2016-06-22

Tripla Apex #038 - Serceg a bacon

Mugello összefoglaló, elfüstölt Yamaha-blokkok és virtuális pályabejárás. Pure Challenge nap a Hungaroringen Talmával és Nimróddal. Égett a Ducati a WSBK doningtoni futamán. Búcsút vett egymástól Chrobák Jani és a Schmidt Racing. Tóth Imi és Anthony West. Vajon mászókavázas lesz az új KTM? Kovax továbbra is rossz szóviccekkel trollkodik. Tragédiák a Man-szigeti TT-n és a katalán aszfaltcsíkon. Barcelona GP körről-körre. Mihez kezd jövőre Lorenzo a Ducatival? Nagy Rossi-Márquez összeborulás. Aki kérdez: Kovács Niki. Aki válaszol: Valentino Rossi. Serceg a bacon, így közel másfél óra után elvágjuk az adást. 

Az adásban elhangzott linkek és extrák:

Filetype: MP3 - Size: 37,13MB - Duration: 1:20:58 m (64 kbps 22050 Hz)


Tripla Apex #037 - Rossi "szárnyal", de...

2016-06-05

Tripla Apex #037 - Rossi "szárnyal", de...

Kovax elmeséli, hogy nem tud jobbra letámasztani, a menetszél ellen pedig plexivel pimpeli a feleslegesen erős, de mégis k.rva jó Suzukit. Tudtátok, hogy a bőrruha hamis biztonságérzetet ad? Aggódunk Chrobák Jani indulásáért a Schmidt Racingnél, majd felháborodunk a Yamaha MotoGP gyári csapatának amatőrségén. Rossinak győztes tempója volt Mugelloban, a világbajnokság szempontjából nagy kár az elkerülhető nullázásért. Megemlítünk egy-két esőmenőt, aztán kulisszatitokként kiderül, hogy a show notes ellenértéke egy új mikrofon és Facebook like-ok vásárlása. Figyelem, TriplaApex történelmi (ritka) pillanat: Roland megemeli a kalapját Lorenzo és Marquez motorozása előtt! A szenilis Triplák nehezen tudnak visszaemlékezni az elmúlt versenyek történéseire, ezért inkább a Rossi-Vinales melegszélről beszélgetünk. Ha egy trollnak azt mondod, hogy ne csináld, akkor nem fogja csinálni?! Erre már Kovax is csak egy meglepőt tud reagálni. A pilótakeringő kapcsán nem örülünk Pedrosának, odáig megyünk, hogy "monnyon le".

A következő adástól jobb minőség és felkészültebb okoskodók várhatók!

Filetype: MP3 - Size: 21,08MB - Duration: 45:54 m (64 kbps 44100 Hz)


Tripla Apex #036 - Járókeretben

2016-05-27

Tripla Apex #036 - Járókeretben

A megkésett epizód, amelyben Kovax részletesen beszámol
motorbalesetének körülményeiről. Ennyit véd egy néhány éves Sidi csizma? Öt hét kényszerpihenő járókeretben, a Suzuki meg csak porosodik a garázsban. Pedig Jack Miller is megmutatta, hogy lehet törött lábbal motorozni. Maz a Yamaha két modelljét (R6 és R125) hasonlítja össze az Euro-Ringen szerzett élményei alapján. Röviden átfutjuk a MotoGP jerezi futamának főbb történéseit, beszélünk Brad Binder rendhagyó győzelmének körülményeiről, majd áttérünk a 2017-es pilótakeringőre. Vajon jobban járna Pedrosa egy Yamahával? És ha igen, ki menne a helyére másodhegedűsnek a HRC-hez? Motorral a Selyemúton: Kovax véletlenül összefutott a résztvevőkkel. Esélylatolgatás a MotoGP Le Mans-i futama előtt. Szárnyas motorok, rossz szóviccek, explicit tartalom, csak felnőtteknek!

Filetype: MP3 - Size: 27,19MB - Duration: 59:15 m (64 kbps 44100 Hz)


Tripla Apex #035 - Nem állni kell vele, hanem menni!

2016-04-27

Tripla Apex #035 - Nem állni kell vele, hanem menni!

Nem csalás, nem ámítás, valóban elkészült az adás, amelyben Kovács Úr megveszi élete első Suzuki motorkerékpárját. Sor négy, működési kultúra, vibrálás és agresszív gázreakció. Kovax a föld felett tíz centivel, de Roland továbbra is óva inti a menetszéltől. MotoGP-ben még csak Argentínánál és Austinnál tartunk, de folyamatosan zárkózunk! A "flag to flag" motorcserés verseny valóban a Ducati gumizabálása miatt volt? Erős, ámde Rossi által ignorált Marquezt vízionálunk, majd leszedjük a vizet Millerről és Iannonéről. Kovax még mindig nem hisz a Lorenzo-Ducati összebútorozásban, pedig az beindítaná a versenyző-keringőt. Rossi VB-esélyeiről is beszélünk, megoszlanak a vélemények a Doktor lehetőségeiről. Maz újra nyeregben, az Euroringen alázta a német cafe racereket, miközben Visontáról álmodik. Levezetésként csapongunk kicsit a témák között, néha kell egy "mozaik-rész" is az adásba. 

Filetype: MP3 - Size: 41,74MB - Duration: 1:31:02 m (64 kbps 44100 Hz)


Tripla Apex #034 - Szeressük má' kicsit Lorenzot!

2016-04-10

Tripla Apex #034 - Szeressük má' kicsit Lorenzot!

Egy kis tökölés a Skype bugyraiban, aztán kezdődik a bugi: először a csökkentett tartalmú budapesti motorkiállításról, majd Kovax motorválasztási dilemmáiról értekezünk. Minden a Suzuki ellen szól, de a motorvásárlás nem feltétlenül a racionalitás világa. Felháborodunk a katari Moto2 futam versenyigazgatósági döntésén, bár Roland próbálja védeni a mundér becsületét. A szárnyas Ducatik szépen füstölték a Michelin papucsokat, a Honda viszont nem tudott rendesen kigyorsítani a kanyarokból Katarban. Kovaxnak csalódás, hogy nem Stoner helyettesítette Petruccit, bár Casey valószínűleg nem "race-fit". Lorenzonak bejött a gumipóker, nem fogyott el a puhább gumi a verseny végére, a győzelmétől persze megint duplájára duzzadt a feje. Roland megadja a megoldást Rossi BRK táblájához, aztán Marquez rajtgyakorlatát mosolyogjuk meg. A szezonnal az átigazolási keringő is megindult, a Ducati nagyon keresi a bajnokesélyes versenyzőt, a KTM pedig már meg is találta. A WSBK-ban nem olyan érzékenyek az élmenők, mint a GP-ben, a kisebb kategóriákban pedig együtt köröznek a csapattársak. Virtuálisan megsimogatjuk Lorenzo Shark-sisakos buksiját, de azért nem visszük túlzásba. Te elég punk vagy egy naked motorhoz?

Az adásban elhangzott linkek és extrák:

Filetype: MP3 - Size: 30,11MB - Duration: 1:05:38 m (64 kbps 44100 Hz)


Tripla Apex #033 - Hínár a kormány végén, meg ilyesmi

2016-03-27

Tripla Apex #033 - Hínár a kormány végén, meg ilyesmi

A "ki, milyen motort vesz" mágikus kérdéssel kezdünk. A téma szinte kimeríthetetlen, de vagyunk már annyira öregek (rutinosak, na), hogy először a BMW körül pörögjünk. Maz szerint fölösleges az Ezredes Suzuki, Roland a menetszéltől félti Kovaxot, de ő csak tankolni akar bele, és tépni a gázt. Röviden értekezünk Kovax fapados Schubertjéről, ami bár fehér, nem érzékeny a koszra. Anthony West nagyot ment Phillip Island-en a Supersport VB ausztrál futamán, a Moto3 Honda meg állítólag mégsem pörgött 500-zal többet, mint a megengedett. Katar előtti MotoGP esélylatolgató, Rossi-hülyeség elemző és egyéb kis színesek a gyorsasági motorsport királykategóriájából. Roland tenne pénzt Ducati futamgyőzelemre, Kovax szerint majd ha piros hó esik. A Ducati top pilóta után kutat, Crutchlow meg tudja, hogy hol a helye a táplálékláncban. Vinales nagy ígéretnek tűnik, Maz viszont fél az ilyen fiatal csikóktól. Elemezzük, hogy Jack Miller mit tett le eddig az asztalra, és milyenek a jövőbeli esélyei. A Superbike VB kapcsán csak annyit tudunk mondani: kell egy jó telemetrista. 

 

Filetype: MP3 - Size: 28,03MB - Duration: 1:01:06 m (64 kbps 44100 Hz)


Tripla Apex #032 - Nem kell félni a köridőktől

2016-03-16

Tripla Apex #032 - Nem kell félni a köridőktől

Majdnem helyszíni tudósítás a MotoGP phillip island-i tesztjéről, ennek margóján latolgatjuk az esélyeket. A "négy űrlény" mellett nem látunk olyan ígéretet, akit trónkövetelőnek kiálthatunk ki, jobb híján Stonerezünk is egy kicsit. Mi sem megyünk el szó nélkül a gépekre aggatott szárnyak mellett, Maz rögtön meg is vádolja Lorenzo-t egy kis nyafogással. A Michelin eddig nem tűnik rossznak, meglátjuk mit mutatnak majd teljes versenytávon. Boldog születésnapot kívánunk Rossi-nak és Marquez-nek, az öreg 37 évesen tolja az élmezőnyben, MM 14 évvel fiatalabban. A Superbike sorozatról is ejtünk néhány szót, kíváncsian várjuk a korosodó Hayden teljesítményét a koros Hondán. Kovax még mindig nem fér bele egy bőrruhába, rajta nincs olyan kondikényszer, mint a GP-pilótákon. WTF kategóriás szabálymódosítás, gumiszenzor, 90 fokos szelep, Charley Boorman - holtszezon témák futószalagon. 2016-os motor- és túratervek, vihogás és süketek párbeszéde.

 

Filetype: MP3 - Size: 33,98MB - Duration: 1:14:06 m (64 kbps 44100 Hz)


Tripla Apex #031 - Itt a tavasz

2016-03-02

Tripla Apex #031 - Itt a tavasz

Átbeszéljük a malajziai MotoGP-teszt érdekességeit, a fókuszban Stoner és a Ducati. A Honda eléggé szenved az új elektronikával, a Suzuki pedig próbálgatja a felfelé seamless váltót. De vajon tud-e motorozni Petrucci? Roland átgumizta a BMW-t, irány Phillip Island és a következő MotoGP teszt, illetve az azt követő WSBK futam. 2016-ban Rizmayer helyett Sebestyén indul majd a Team Tóth színeiben. Ki kinek szurkol idén a MotoGP-ben és mik a várakozások? Technika: 3D nyomtatás és Lean machine. Itt a tavasz, dagad a... pénztárca, Kovax menne tesztelni Balatonboglárra. Alternatíva lehet az R1200RS, az S1000XR vagy a GSX-S1000F? Motorkiállítások a láthatáron.

Az adásban elhangzott linkek és extrák:

Filetype: MP3 - Size: 35,76MB - Duration: 1:17:58 m (64 kbps 44100 Hz)


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |