Tripla Apex

Tripla Apex feed:

Copy the feed link and paste it into your aggregator

Copy the feed link and paste it into your aggregator

Subscribe to this podcast with iTunes

Subscribe to this podcast with iTunes

Instant motoros podcast tartalom

Magyar nyelvű podcast a motorozásról és mindenről, ami körülötte van.

Tripla Apex #035 - Nem állni kell vele, hanem menni!

2016-04-27

Tripla Apex #035 - Nem állni kell vele, hanem menni!

Nem csalás, nem ámítás, valóban elkészült az adás, amelyben Kovács Úr megveszi élete első Suzuki motorkerékpárját. Sor négy, működési kultúra, vibrálás és agresszív gázreakció. Kovax a föld felett tíz centivel, de Roland továbbra is óva inti a menetszéltől. MotoGP-ben még csak Argentínánál és Austinnál tartunk, de folyamatosan zárkózunk! A "flag to flag" motorcserés verseny valóban a Ducati gumizabálása miatt volt? Erős, ámde Rossi által ignorált Marquezt vízionálunk, majd leszedjük a vizet Millerről és Iannonéről. Kovax még mindig nem hisz a Lorenzo-Ducati összebútorozásban, pedig az beindítaná a versenyző-keringőt. Rossi VB-esélyeiről is beszélünk, megoszlanak a vélemények a Doktor lehetőségeiről. Maz újra nyeregben, az Euroringen alázta a német cafe racereket, miközben Visontáról álmodik. Levezetésként csapongunk kicsit a témák között, néha kell egy "mozaik-rész" is az adásba. 

Filetype: MP3 - Size: 41,74MB - Duration: 1:31:02 m (64 kbps 44100 Hz)


Tripla Apex #034 - Szeressük má' kicsit Lorenzot!

2016-04-10

Tripla Apex #034 - Szeressük má' kicsit Lorenzot!

Egy kis tökölés a Skype bugyraiban, aztán kezdődik a bugi: először a csökkentett tartalmú budapesti motorkiállításról, majd Kovax motorválasztási dilemmáiról értekezünk. Minden a Suzuki ellen szól, de a motorvásárlás nem feltétlenül a racionalitás világa. Felháborodunk a katari Moto2 futam versenyigazgatósági döntésén, bár Roland próbálja védeni a mundér becsületét. A szárnyas Ducatik szépen füstölték a Michelin papucsokat, a Honda viszont nem tudott rendesen kigyorsítani a kanyarokból Katarban. Kovaxnak csalódás, hogy nem Stoner helyettesítette Petruccit, bár Casey valószínűleg nem "race-fit". Lorenzonak bejött a gumipóker, nem fogyott el a puhább gumi a verseny végére, a győzelmétől persze megint duplájára duzzadt a feje. Roland megadja a megoldást Rossi BRK táblájához, aztán Marquez rajtgyakorlatát mosolyogjuk meg. A szezonnal az átigazolási keringő is megindult, a Ducati nagyon keresi a bajnokesélyes versenyzőt, a KTM pedig már meg is találta. A WSBK-ban nem olyan érzékenyek az élmenők, mint a GP-ben, a kisebb kategóriákban pedig együtt köröznek a csapattársak. Virtuálisan megsimogatjuk Lorenzo Shark-sisakos buksiját, de azért nem visszük túlzásba. Te elég punk vagy egy naked motorhoz?

Az adásban elhangzott linkek és extrák:

Filetype: MP3 - Size: 30,11MB - Duration: 1:05:38 m (64 kbps 44100 Hz)


Tripla Apex #033 - Hínár a kormány végén, meg ilyesmi

2016-03-27

Tripla Apex #033 - Hínár a kormány végén, meg ilyesmi

A "ki, milyen motort vesz" mágikus kérdéssel kezdünk. A téma szinte kimeríthetetlen, de vagyunk már annyira öregek (rutinosak, na), hogy először a BMW körül pörögjünk. Maz szerint fölösleges az Ezredes Suzuki, Roland a menetszéltől félti Kovaxot, de ő csak tankolni akar bele, és tépni a gázt. Röviden értekezünk Kovax fapados Schubertjéről, ami bár fehér, nem érzékeny a koszra. Anthony West nagyot ment Phillip Island-en a Supersport VB ausztrál futamán, a Moto3 Honda meg állítólag mégsem pörgött 500-zal többet, mint a megengedett. Katar előtti MotoGP esélylatolgató, Rossi-hülyeség elemző és egyéb kis színesek a gyorsasági motorsport királykategóriájából. Roland tenne pénzt Ducati futamgyőzelemre, Kovax szerint majd ha piros hó esik. A Ducati top pilóta után kutat, Crutchlow meg tudja, hogy hol a helye a táplálékláncban. Vinales nagy ígéretnek tűnik, Maz viszont fél az ilyen fiatal csikóktól. Elemezzük, hogy Jack Miller mit tett le eddig az asztalra, és milyenek a jövőbeli esélyei. A Superbike VB kapcsán csak annyit tudunk mondani: kell egy jó telemetrista. 

 

Filetype: MP3 - Size: 28,03MB - Duration: 1:01:06 m (64 kbps 44100 Hz)


Tripla Apex #032 - Nem kell félni a köridőktől

2016-03-16

Tripla Apex #032 - Nem kell félni a köridőktől

Majdnem helyszíni tudósítás a MotoGP phillip island-i tesztjéről, ennek margóján latolgatjuk az esélyeket. A "négy űrlény" mellett nem látunk olyan ígéretet, akit trónkövetelőnek kiálthatunk ki, jobb híján Stonerezünk is egy kicsit. Mi sem megyünk el szó nélkül a gépekre aggatott szárnyak mellett, Maz rögtön meg is vádolja Lorenzo-t egy kis nyafogással. A Michelin eddig nem tűnik rossznak, meglátjuk mit mutatnak majd teljes versenytávon. Boldog születésnapot kívánunk Rossi-nak és Marquez-nek, az öreg 37 évesen tolja az élmezőnyben, MM 14 évvel fiatalabban. A Superbike sorozatról is ejtünk néhány szót, kíváncsian várjuk a korosodó Hayden teljesítményét a koros Hondán. Kovax még mindig nem fér bele egy bőrruhába, rajta nincs olyan kondikényszer, mint a GP-pilótákon. WTF kategóriás szabálymódosítás, gumiszenzor, 90 fokos szelep, Charley Boorman - holtszezon témák futószalagon. 2016-os motor- és túratervek, vihogás és süketek párbeszéde.

 

Filetype: MP3 - Size: 33,98MB - Duration: 1:14:06 m (64 kbps 44100 Hz)


Tripla Apex #031 - Itt a tavasz

2016-03-02

Tripla Apex #031 - Itt a tavasz

Átbeszéljük a malajziai MotoGP-teszt érdekességeit, a fókuszban Stoner és a Ducati. A Honda eléggé szenved az új elektronikával, a Suzuki pedig próbálgatja a felfelé seamless váltót. De vajon tud-e motorozni Petrucci? Roland átgumizta a BMW-t, irány Phillip Island és a következő MotoGP teszt, illetve az azt követő WSBK futam. 2016-ban Rizmayer helyett Sebestyén indul majd a Team Tóth színeiben. Ki kinek szurkol idén a MotoGP-ben és mik a várakozások? Technika: 3D nyomtatás és Lean machine. Itt a tavasz, dagad a... pénztárca, Kovax menne tesztelni Balatonboglárra. Alternatíva lehet az R1200RS, az S1000XR vagy a GSX-S1000F? Motorkiállítások a láthatáron.

Az adásban elhangzott linkek és extrák:

Filetype: MP3 - Size: 35,76MB - Duration: 1:17:58 m (64 kbps 44100 Hz)


Tripla Apex #030 - Az UFO (2. rész)

2016-01-19

Tripla Apex #030 - Az UFO (2. rész)

Parádés évnyitó adás Chrobák Jánossal, a MAMS 2015-ös férfi sportolójával. Maz Chrobák Janit kapta karácsonyra pályaoktatás formájában, eleinte ennek részleteiről és kulisszatitkairól faggatjuk a Mestert.  Gáztépésre ingerlő nyalánkságok a fékezésről, kiülésről, kanyarodásról, erősen ajánlott kategória élesben, lányoknak és utcai motorral is! A gyerekek oktatása más tészta, de Jani azt is nagyon élvezi. Visszatekintünk Jani Superbike VB-s beugrására a Team Tóth-nál és elmélkedünk a sikeres nemzetközi szereplés követelményeiről. Gonosz kanapémotoros kérdésekkel faggatjuk vendégünket a pályatársakról, majd a gyorsasági motorsport gazdasági vetületét vesszük górcső alá. Jani számára áprilisban indul a szezon az MV Agusta nyergében, de az Alpok-Adria mezőnye fellélegezhet. Kabala nélküli vendégünk régi kedvence Kocinski volt, ma már nem rajongó típus. Zárásként Maz megkapja az első elméleti oktatást, már biztos, hogy adástéma lesz a gyakorlati tapasztalat. Sikeres szezont és boldog születésnapot kívánunk Chrobák Jánosnak!

Az adásban elhangzott linkek és extrák:

Filetype: MP3 - Size: 35,29MB - Duration: 1:16:57 m (64 kbps 44100 Hz)


Tripla Apex #029 - Az UFO (1. rész)

2015-12-24

Tripla Apex #029 - Az UFO (1. rész)

A karácsonyi adásunk első részében lehull a lepel: a beharangozott vendégünk nem más, mint a MAMS év sportolója 2015 díj nyertese, Chrobák János. Ezzel is kezdjük Jani kímeletlen faggatását, aztán áttérünk az Alpok-Adriára, meg a WSS versenyekre. Ebből az adásból megtudhatod, hogy mivel érte el a Hungaroringen a 600-as pályacsúcsot, és azt is, hogy mennyire szereti a kipörgésgátlót a versenymotorokon. Szóba kerül még a téli edzésprogram, a Chrobák Motoros Iskola, valamint az is, hogy egyesek miért nevezik őt egyszerűen csak UFÓnak.

Az adásban elhangzott linkek és extrák:

Filetype: MP3 - Size: 24,99MB - Duration: 54:27 m (64 kbps 44100 Hz)


Tripla Apex #028 - Keserű méz

2015-11-24

Tripla Apex #028 - Keserű méz

Nem csillapodnak a kedélyek a mindent eldöntő futam után: Maz megérti Rossit, Kovax megérti Marquezt, Roland megért mindenkit és igyekszik nagyon objektív maradni. Időnként mintha még a pumpa is felmenne az érvelés során, aztán inkább témát váltunk. Az EICMA 2015 csalódás, nem találtuk meg a jövő évi motorjainkat. Maz inkább rendbe hozatja a Fazer kuplungját, Kovax tovább karistol a Kawával, Roland meg lassan túl van a 40,000 kilométeren a Bömössel. Karácsonyi kikapcsolódáshoz Maz spoiler-veszélyesen ajánlja a Stealing speed című Mat Oxley könyvet, végül örömködünk Stoner visszatérésén a Ducatihoz. Gyors utómunka, friss adás!

Az adásban elhangzott linkek és extrák:

Filetype: MP3 - Size: 29,24MB - Duration: 1:03:45 m (64 kbps 44100 Hz)


Tripla Apex #027 - A 14-es kanyar

2015-11-14

Tripla Apex #027 - A 14-es kanyar

A #27-es adásunk nem Casey Stonerről szól, hanem a MotoGP-re dobott nukleáris bombáról, a Márquez-Rossi incidensről ugyanis mindenkinek van véleménye. Megpróbáljuk megbeszélni, hogy mi történt és mik a kilátások az utolsó verseny előtt, majd érintőlegesen szóba kerül két ígéretes projekt: az MV Agusta és a KTM is a MotoGP felé kacsintgat.

Az adásban elhangzott linkek és extrák:

Filetype: MP3 - Size: 32,58MB - Duration: 1:11:01 m (64 kbps 44100 Hz)


Tripla Apex #026 - A nyalókás fiú

2015-11-01

Tripla Apex #026 - A nyalókás fiú

In medias res az Aragon GP és a Motegi GP kapcsán, egyúttal megbeszéljük Dani Pedrosa feltámadását. Megtudjuk azt is, hogy ki a nyalókás fiú és kinek a beceneve a Titánium. Kovax felemlegeti a Schwantz - Puig cicaharcot, aztán kicsit részletesebben beszélünk a Hitting the Apex című motoros kultfilmről. Sokadszorra előkerül, hogy a profi pilóták időnként úgy viselkednek, mint az óvodások, hisztiznek és durcáznak, ami legalábbis furcsa felnőtt emberektől. Sokat beszélünk a Rossi - Lorenzo párharcról és balhét vízionálunk a következő versenyekre, majd elbúcsúztatjuk a mezőny egyetlen amerikai GP pilótáját. Maz a Twitteren talál olcsón rendelhető Honda Moto3 gépet, Kovax pedig beszámol a Kaukcsringes pályanapról meg a Safety Hungary-s off road képzésről. Levezetésként Roland elmeséli a 7500 kilométeresre sikerült Queensland-túra utolsó szakaszát, amiből megtudjuk, hogy a BMW mégsem eszi az olajat, és azt is, hogy hogyan lehet egy ekkora döggel off road motorozni.

Az adásban elhangzott linkek és extrák:

Filetype: MP3 - Size: 28,98MB - Duration: 1:03:09 m (64 kbps 44100 Hz)


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |